michael.jpg
 "«Ja, det nytter» har et tilbud vi trenger, et tilbud jeg selv har benyttet meg av. Jeg er glad for at jeg har mulighet til å kunne bidra til å hjelpe både barn og voksne til å få det bedre.  «Ja, det nytter» utgjør en forskjell for mange menneskers liv når det er som tøffest"

MICHAEL ANDREASSEN

Styreleder i ja, det nytter!

ALDER: 44
YRKE: PROGRAMLEDER, FORFATTER, FOREDRAGSHOLDER

Michael Andreassen jobber til daglig som programleder i radiokanalen P4, noe han har gjort de siste 20 årene. I 2012 la han seg inn til behandling for alkoholisme og har i etterkant stått offentlig frem som alkoholiker. Høsten 2016 kom han med boken «Jeg heter Michael og er alkoholiker». I dag er han en aktiv foredragsholder for både næringsliv, foreninger og helsevesenet, ved siden av jobben i P4. 

Michael er tobarnsfar og er spesielt opptatt av barn som har rusavhengige som nærmeste pårørende.

Jeg er opptatt av at det skal være et tilbud der de trygt kan få hjelp til å bearbeide sine opplevelser. Jeg opplevde selv det offentlige tilbudet som mangelfullt og at det var et bedre tilbud til voksne enn til barna, og at det var svært lite informasjon om hvor det var mulig å få hjelp. Barn og unge er prisgitt oss voksne, det er vi som må legge til rette for at de skal få hjelp. Barn trenger å oppleve at de ikke er alene om å ha det vanskelig. Alt for ofte opplever de at de er alene i hele verden om å ha det sånn. De trenger et sted der de kan møte andre med lignende erfaringer, et sted de får anerkjennelse for opplevelsene sine. Et sted det er trygt å fortelle hvordan man egentlig har det. 

Også mange voksne som sliter med rus tror de er alene, og at de aldri kommer til å klare å gjøre noe med det. At de aldri kommer til å klare å bli rusfrie. Men det kan de. Det er mulig å skape et bedre liv, både for seg selv og barna. Jeg vet det, for jeg er selv alkoholiker. I mange år trodde jeg at ingen kunne forstå hvor vondt jeg hadde det. Jeg så selv hva jeg utsatte mennesker rundt meg for, men jeg klarte ikke å bearbeide følelsene mine med annet enn alkohol. Helt til noen viste meg verktøyene jeg trengte for å klare det. Nå har jeg vært edru siden 4. mars 2012 og er stolt og takknemlig for det livet jeg har. Og at jeg kan være en skikkelig pappa.