Ubehagelige Sommerminner

kristin frelses.png

Vår flotte medarbeider Kristin Angvik Dahlum ble for kort tid siden intervjuet av Frelsesarmeen i forbindelse med Rusfri Dag den 8. juni.

"Kristin Dahlum i Ja det nytter! (JDN) ber voksne stille seg de ubehagelige spørsmålene nå som ferien banker på døra. Hun vet så altfor godt hva det gjør med et barn når alkoholen legger sitt slør over hjernen hos den voksne."

 "Barn blir redde og utrygge. Du ser det på kroppsspråket deres; de trekker seg unna i skam, og du ser de lurer: Hva er dette? De synes de voksne gjør mye rart, ting som er helt uvanlige, som at de plutselig røyker, hever stemmen, snøvler, blir kvassere eller begynner å gråte. Da må man sette ned foten. For barn liker at foreldre er kjedelige. De vil ha trygghet og forutsigbarhet".

Selv ble hun tidlig voksen. Da søsteren hennes døde elleve år gammel, søkte moren mer og mer trøst i piller og alkohol. Etter at foreldrene ble skilt, eskalerte det, og Kristin ble den som sørget for at fasaden var i orden hjemme hos moren. Når naboene klaget dagen derpå over bråk og festing, var leiligheten nyvasket og alt på stell.


‒ Likevel, et menneske er ikke bare rusmisbruker. Moren min var periodedranker og verdens kuleste dame. Hun var smart, hadde vært juniornorgesmester på 60-meter, og hun kunne vaske huset rundt og svinge opp med tre kaker.
Men moren nektet for at hun hadde et rusproblem."

Les hele artikkelen her