Slutt På Tabuene?

Det siste halvåret har fokuset på rusavhengighet og pårørende til rusavhengige vært sterkt. Flere av våre samarbeidsorganisasjoner, samt vi selv, har vært ute i intervjuer og andre medieoppsalg ettersom det virker som at media endelig tar disse temaene alvorlig nok til å skape overskrifter.

Uke etter uke har det blitt publisert historier i fra unge voksne som forteller om en utrygg barndom der avhengighet var fokuset i dagligstuen, og om foreldre og andre omsorgspersoner som har lukket øynene for det som var barnas realitet.

Mange av de vi ser som står fram med sine historier er nå godt voksne, men vi ser også en tydelig fremgang i yngre genrasjoner som er modige og vil dele med andre hva de har opplevd.

Hva er det som gjør at yngre og yngre personer nå står frem med det som for de har vært vanskelig, og til og med traumatisk?

Er det avhengighet blitt mer akseptert i samfunnet, og dermed har gamle tabuer sakte men sikkert blitt brutt ned? Er det også derfor det i større grad har blitt større åpenhet for de eldre generasjonene?


fil01.png
Rikke39.png
fil02.png

Tidligere denne måneden la NRK Livsstil ut en filmsnutt på sin facebookside der det stilles en del spørsmål til publikum rundt måten de bruker rus på som du kan se her. Kan det være slike videoer som hjelper oss til å åpne oss opp lettere? 

Om du kjenner noen som er i faresonen for å utvikle en avhengighet eller du føler du selv er der, så ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende samtale!